Geschreven door admin 13:08 Uncategorized

Wat is een oogmeting?

Een oogmeting, ook wel een refractie bekend, is een medisch onderzoek dat wordt uitgevoerd om de sterkte van de lenzen in je ogen te bepalen. Dit wordt gedaan om te bepalen of je een bril of contactlenzen nodig hebt en, zo ja, wat voor soort lens je nodig hebt.

Er zijn verschillende manieren om een oogmeting uit te voeren, maar de meest voorkomende manier is met behulp van een instrument genaamd een refractometer. Dit apparaat meet hoe licht door je oog reist en geeft aan hoeveel correctie je nodig hebt om helder te zien.

Tijdens een oogmeting zal de arts of optometrist je vragen om te kijken naar een lichtbron of een reeks letters op een scherm. Terwijl je naar de letters of licht kijkt, zal de arts de lenssterkte aanpassen totdat je het helderst mogelijke beeld ziet. De arts of optometrist zal ook je oogdruk meten om te controleren op glaucoom, een aandoening die kan leiden tot blijvende schade aan het oog.

Als je een bril of contactlenzen nodig hebt, zal de arts of optometrist de juiste sterkte voor je lenzen bepalen op basis van de resultaten van de oogmeting. Zij zullen ook overwegen of je andere aanpassingen nodig hebt, zoals een speciaal type lens voor het lezen of het rijden ’s nachts.

Kom voor de gratis oogmeting naar Smit Optiek, Noorderbuurt 31, 9203 AL, Drachten.

(Visited 59 times, 1 visits today)
Sluiten