Geschreven door Afvalcontainer bestellen 12:44 Zakelijk

Een container huren voor gemengd afval. Wat mag er allemaal in?

Puincontainer

Als je een klusproject start, zoals verbouwen of verhuizen, is het essentieel om een goede strategie te hebben voor het beheren van je afval. Een van de meest effectieve methoden is het huren van een afvalcontainer. Maar welke soort container kies je, en wat mag er precies in?

Kies voor Gemak: De gemengde afvalcontainer

Bij het aanpakken van diverse projecten kom je verschillende soorten afval tegen. Een gemengde afvalcontainer, vaak bedoeld voor bouw- en sloopafval, biedt dan uitkomst. In deze container kun je een breed scala aan materialen kwijt, zoals hout, gips, puin en metaal. Het is een efficiënte oplossing voor projecten waarbij kleine hoeveelheden van verschillende afvalsoorten vrijkomen.

Slim besparen op afvalverwerking

Is het grootste deel van je afval van één soort, zoals puin bij het slopen van een muur? Dan kan het voordeliger zijn om een specifieke container, zoals een puincontainer te huren. Overige afvalsoorten kunnen naar een milieustraat gebracht worden of in een Big Bag verzameld worden.

Toegestaan en verboden in een gemengde container

Een gemengde afvalcontainer mag onder andere het volgende bevatten: puin, gips, hout, metalen, isolatiematerialen, en kunststoffen. Echter, er zijn ook afvalsoorten die niet toegestaan zijn vanwege veiligheidsredenen of omdat ze het recyclingproces kunnen hinderen. Denk hierbij aan asbesthoudende materialen, autobanden, dakafval, en gevaarlijk afval.

Wat behoort tot gemengd Afval?

Gemengd afval omvat een diverse reeks van materialen die doorgaans vrijkomen tijdens verbouwingswerkzaamheden. De volgende items kunnen doorgaans worden opgenomen in een gemengde afvalcontainer:

 • Puin en stenen, inclusief steensoorten afkomstig van sloopwerk.
 • Lichtgewicht gasbeton, vaak gebruikt in bouwconstructies.
 • Gewapend beton en regulier beton, veelvoorkomend in bouwstructuren.
 • Gipsmaterialen, zoals gipsplaten gebruikt in interieurafwerking.
 • Diverse plafondplaten, afkomstig van plafondrenovaties.
 • Houtsoorten, inclusief parket en laminaat, veelal gebruikt in vloeren.
 • Isolatiematerialen, gebruikt voor thermische en akoestische isolatie.
 • Metalen, waaronder diverse metaalsoorten die in bouwwerken worden gebruikt.
 • Radiatoren, vaak vervangen of verwijderd tijdens renovaties.
 • Papier- en kartonafval, dat vaak ontstaat tijdens de sloopfase.
 • Kunststoffen, zoals kozijnen en andere synthetische bouwmaterialen.
 • Grofvuil en huisraad, vooral bij grotere opruimacties of ontruimingen.

Het is echter belangrijk om te weten dat niet alles in een gemengde container mag. Materialen zoals asbesthoudend of asbestgelijkend materiaal, gevaarlijke stoffen, elektrische apparatuur, en organisch afval zijn strikt verboden in gemengde afvalcontainers vanwege de risico’s voor gezondheid en milieu, en de complexiteit bij het recyclingproces.

Het correct scheiden en afvoeren van afval is cruciaal voor een efficiënte en milieuvriendelijke afvalverwerking. Door op de hoogte te zijn van wat wel en niet in een gemengde afvalcontainer mag, draag je bij aan een duurzamere omgang met afval en help je mee aan het behoud van onze planeet.

Advies op maat

Heb je twijfels over het soort afval voor in je container, of heb je afval dat niet in de container mag? Wij voorzien je graag van advies. Ook bij het opruimen van een huis of het ontruimen na een overlijden, kunnen wij ondersteuning bieden met de juiste containerkeuze.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Sluiten