Top Of The World

Houtworm infestaties voorkomen

Zoals bij elke plaag, is het voorkomen van houtworm beter dan het behandelen ervan. Door vocht te verwijderen en door ervoor te zorgen dat kamers goed worden verwarmd en geventileerd, wordt uw huis minder aantrekkelijk voor houtworm, omdat ze een bepaalde vochtigheid nodig hebben om te broeden.  Als u zich zorgen maakt over het vocht in constructief hout en vloerplaten, kunt u de vochtigheid testen met een houtvochtmeter. Elke vochtgehalte van meer dan 20 procent moet worden aangepakt.  Als u de houtworm kunt lokaliseren in een nieuw gekocht, enkel meubelstuk of als u een vroege, geïsoleerde plaag hebt opgemerkt, kan het verwijderen van het aangetaste stuk(ken) verdere invasies van houtworm in de rest van het huis voorkomen of op zijn minst minimaliseren.